Är det det här du kallar (syskon)kärlek?

Ja.
För ordnings skull nävner vi inte riktiga namn idag, det borde inte vara så svårt att förstå ändå.
Vi har Pelle, och hans storebror Carl. Dom har aldrig kommit överrens. Alls. Jag vet inte om det är för att dom inte är biologiska bröder eller vad det är men goda vänner kan man inte kalla dom. Dom låtsas vara kompisar ibland, men det är sällan det håller i mer än ett par timmar.
Nu skall Carsl gifta sig i sommar. Det är ju trevligt – hela familjen samlas vid Loch Lomond och bor på et av slotten där. Plötsligt var det också bestämt att Pelle skulle vara Usher, OCH läsa innför hela församlingen – detta UTAN att fråga Pelle om det var okej, det blev bara bestämt så. Kilt skall Pelle ha också – likadan som alla andra i brudföljet. Och för två veckor sedan fick Pelle en SMS av Carl som sa – ‘kom ner om två veckor, ta med dig en kompis också om du vill’ Pelle fattade int helt vad detta betydde, och svarade inte med en gång. Då ringde Carl deras mamma och klagade på att Pelle aldrig svarar/tar kontak varpå Deras mamma ringer Pelle, och förmedlar vidare (hur fånigt som helst) samt skäller på Pelle lite för att han låter henne vara mäklare i det hela. Lite dumt tycker vi för det var Carl som drog inn mamma i det hela, och Carl kunde lika gärna ringt Pelle och förklarat lite mer vad det handlade om om han nu ville veta med en gång. Iallafall, Pelle skulle åka ner och prova kiltar hos skräddaren. Detta var bokat, igen utan att fråga Pelle om det passade innan det var bokat. Pelle fick bara veta att han skulle komma ner. ‘jaja’ sa Pelle – då tar jag med mig L….innea ner då så kan hon gå på stan och handla. (och vara där och lugna ner Pelle ifall det värkar vara fara för att bryta ut värdskrig mellan kära bröderna igen) Men se nej det gick inte för bruden skulle inte vara där och då fick Linnea vara ensam och ojojoj. Det har Linnea i och för sig inget emot, men det visas ju klart och tydligt att denna familjesammankomst är inte Linnea så önskad i. Sen visar det sig att Carl på lördagen har planerat värdens partaj för alla som skall vara med på stag night – utan att säga ifrån till Pelle – men han skulle ju ändå vara där, eller hur? Dessutom vill han att Pelle skall vara med på Stag nigh i EN VECKA till Kreta! Ta ledigt och betala massa pengar för att hålla gång med sin bror i en vecka, medans han bror kommer att drivka sig full varje dag och vara rejält jobbig (dom bråkar alltid mest när Carl är full, eftersom Carl då blir ännu mera fånig, men det är en annan historiea) Pelle vill inte det, och säger till Carl att A, han har inte råd, B, han kan inte ta ledigt en vecka när han redan måste ta halva sin ledighet över jul, och gärna vill åka på semester med Linnea också. Så vidt jag vet har Carl inte sagt något än, men han kommer nog att tjura om att Pelle försvårar allt och inte vill vara med på nåntig snart.

Denna veckan har Pelle mycket pappersarbete – han får saker på torsdag som skall vara klara tills Måndag. Eftersom Pelle åker till Carl på Fredag hinner han inte jobba med det då, och ville därför åka hem på lördag istället för att vara med på partaj och vara bakis på Söndag. Då kan han nämligen jobba hela söndagen med pappersarbetet. Så igår ringde Pelle Carl och sa att han bara kan vara med på kiltprovningen på Lördag som ju faktiskt var det han fått besked om skulle hända, och han tyckte det var bäst att säga ifrån så tidigt som möjligt – varpå Carl (32 år snart) skriker till honom i luren ‘ja gör som du vill var faan jag bryr meg så jävla lite om du kommer!’

Nu är Pelle ganska trött på Carls uppförsel – eftersom Carl brukar ringa föräldrarna och klaga på hur dum och otrevlig Pelle är och som förstör allt, så ringde Pelle igår sina föräldrar och förklarade att ‘så här är det, jag har massa jobb, jag försökte förklara det och han var himmla otrevlig och slängde luren i örat på mig’ Eftersom Carl uppför sig så dumt och det nästan verkar som han var mer intresserad i partajandet än att ordna kilt till brölloppet, har Pelle nu inte lust att åka ner på Fredag. Alls.

Linnea däremot har inte lust att gå på bröllop alls i sommar eftersom hon inte tycker det ser ut som det kommer att bli nåt kul överhuvudtaget…

Annonser

4 Responses to “Är det det här du kallar (syskon)kärlek?”


 1. 1 Annika februari 27, 2007 kl. 3:19 e m

  JOBBIGT!!! JOBBIGT!!! JOBBIGT!!!!
  Usch och FY!!! Stag night och sen en hel röjarvecka på Kreta som brodern vill att hans bror själv ska betala!!?? Skulle jag aldrig ställa upp på. Bra att Pelle bara är med på kiltprovningen. Jag förstår också Linnea fullt ut. Fy 17 vad jobbigt det verkar vara i vissa familjer, SSSUCK!!!

 2. 2 Malou februari 27, 2007 kl. 5:10 e m

  1. Vad svarade Pelles föräldrar på sista samtalet?
  2. Kan inte Pelle skylla på att Linnea är mörkrädd (är inte det lite sant?) och ta med Linnea på kiltprovningen?
  3. Vad skall Linnea ha för kläder på bröllopet, om det nu blir av? Dräkt?
  4. Linnea får ju trösta sig med att hon i varje fall har varit med på två trevliga bröllop dom sista åren, hos Eskil och Manfred?
  5. Jag tycker också det låter som ett jobbigt bröllop till sommaren. Hur länge varar det? En dag kan väl Linnea bita ihop? Hon kan gärna få svära och säga ful ord, hon kan ju säga dom på ett språk som Carl inte förstår?
  Kram på dig!

 3. 3 plingelinn februari 27, 2007 kl. 5:29 e m

  Malou:
  1, dom sa att jo han hadde ju uppfort sig fanigt och allt det dar, men Pelle tycker anda att det verkar som han far skulden for allt brak med sin bror – vilket jag kan forsta egentligen, men vi vet ju inte vad dom sager till brodern heller, och varje gang broderna brakar hos dom sa springer Carl ut och Pelle ar den som star kvar och far tillsagelse om att skarpa sig av pappa.
  2, nej nu vill inte Linnea ga, det gjorde dom ju ganska klart att det bara skule vara problem om jag blev med. Dessutom stannar jag hellre hemma och traffar en kompis (eller sover, jag borjar bli sjuk igen) Och det kostar massa pengar att aka ner till Glasgow
  3, drakt under brollopet och sa byta om till nagon klanning till mat/dans
  4, ja det var trevliga kalas men dom kommer ju overrens med varandra (battre an Carl och Pelle iallfall)
  5, det varar en dag, men vi skall sova pa slottet, och kora ner dit med HELA Carls slakt inkluderat en tydligen fanig slaktsida fran USA och en del fran Australien… Men sedan tar vi semester och aker upp till Aviemore direkt och bor dar i en vecka och hyr cyklar och aker rundt i hoglanderna pa cykel… Jag ar inte sa bekymrad for vilka fula ord LINNEA kommer att saga, mera vilka fula ord Carl och Pelle kommer att saga…

  Annika: jaa, man vet inte hur bra man kommer overrens med sina syskon innan man har upplevt sant har syskongral…

 4. 4 Ingeborg februari 28, 2007 kl. 12:22 f m

  Å huff og huff, dette er jo en virkelig såpeopera.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Just nu:

Just nu lyssnar jag pa: Idas Sommarvisa pa Ipoden
februari 2007
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
Annonser

%d bloggare gillar detta: